Jak otworzyć zapisaną mapę na PC z poziomu androida

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Blutut
    Classic
    • 2012
    • 21

Na początku chciałbym się przywitać. Na tym forum jest to mój pierwszy post gdyż od 01.07.2015 dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Octavia RS.
    A więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów OCP i przechodzę do rzeczy.

Posiadam VCDS 14.10 i chciałbym zakodować oświetlenie tablicy rozdzielczej na Led, a ściśle to ja przyciemnić.
    Nie pytam jakie kody, security itp. bo to jest wszystko opisane. Nigdy wcześniej nie kodowałem nic w Grupie VAG i pytam czy ma być włączony tylko zapłon, czy zapłon i silnik. W sumie to podstawy, ale ważne by coś nie uwalić. Na co należy uważać, by czegoś nie popsuć?
    Z góry dziękuję za rady i oczywiście poinformuje dokonanych efektach.

Pozdrawiam
  • piociel
    Rider
    • 2010
    • 526
    • Volkswagen

Mapy Google.
    Od godziny szukam sposobu, żeby otworzyć na smartfonie mapę, z trasą, którą wcześniej stworzyłem na komputerze.
    W mapach google na androidzie nie ma nigdzie opcji, coś w stylu: 'Moje mapy" czy "moje trasy". Można ewentualnie znaleźć ostatnio przeglądane miejsca, ale jak się je wybierze to i tak przelicza trasę według swojego uznania, a nie tak jak ją sie stworzyło wcześniej na komputerze.
    Oczywiście zarówno na PC jaki i na androidzie zalogowany jestem na tego samego gmaila.
    Wysyłałem sobie linka do trasy, ale jest to nie przydatne bo otwiera go wyłącznie przez przeglądarkę na smartfonie (nie ma opcji otworzenia w mapach).
    Panowie pomóżcie!
    Albo ja jestem taki głupi, albo programiści google.
    Jeżeli nie ma takiej funkcjonalności to o dupę to wszystko rozbić.
    Dodam, że nie interesują mnie mapy offline.
    Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
    Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Opisz w skrócie o co Ci dokładnie chodzi bo ja jako osoba rysująca mapy/trasy/ślady nie zrozumiałem Ciebie zbytnio :-)
      Za pomocą jakiego programu rysowałem trasę/ślad, w czym go przerobiłeś, w jakim formacie jest zapisany?
      Jak dodałeś go do urządzenia, co to dokładnie jest?
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• no_fear
        Rider
        • 2010
        • 501
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

chyba rozumiem oso chodzi :wink: ale póki co też nie znam odpowiedzi...

Zdaje się chodzi o to -> tworzysz sobie na komputerku np. wakacyjną trasę (na swoim koncie google.maps), którą później chcesz otworzyć na telefonie (w aplikacji Mapy Google) 8)

Wg. pomocy w apce "Mapy Google" powinny być dostępne "Moje Miejsca", "Moje Mapy", czy coś w ten deseń - a u mnie (też ?) tego nie ma...
        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• piociel
          Rider
          • 2010
          • 526
          • Volkswagen

no_fear, dokładnie o to chodzi. Przeglądałem sieć w poszukiwaniu odpowiedzi i wychodzi na to że nie ma rozwiązania, co byłoby naprawdę dziwne
          Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
          Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

Pracuję...